7 Haziran 2011 Salı

Sanat Tanımı Topluluğu


Sanat  Tanımı Topluğu bir kavramsal sanat topluluğudur. Kavramsal sanat sanatın doğasının, yapısının araştırılması üzerine kurulmuştur. Sanat ve dil grubunun genel eğilimi sanat nesnelerini üretmekten ziyade sanat  hakkında tartışmalar yapmaktır . Kavramlar  ve imgeler üzerinden yolla çıkarak beyin fırtınası yapmayı amaçlamışlardır. Sanat  Tanımı Topluluğu çalışmaları bir üretim, sonuçları da bir meta olarak görülmemektedir. STT kavramsal sanat  nitelendirmesinin çözümlemesini  yaparken özgün bir sanat çalışması yaptığına inanmaktadır. Günümüz güncel sanatı içerisinde yer alan bir çok sanatçıda bu etkinlik içerisinde yer almıştır. Bu bakımdan   güncel sanat ortamını besleyici bir kaynak  olarak da bilinmektedir.Çalışmalarının kapsamına giren herhangi  bir bildirinin içeriğinin doğruluğu ya da yanlışlığından çok  kavrama dair dil çözümlemesi yapmayı amaçlamıştır.
Topluluğun çalışmaları felsefeyi,  sanatı ve bilimi ele alarak ve bunlar arasındaki ilişkiler üzerine yönetilmiş  sorunların sanatsal  bağlamda çözümlemeye çalışmaktadır.
Sanat  Tanımı  Topluluğu’da gözlemlerime dayanarak söylersem eğer; Şükrü Aysan başta olmak üzere  felsefenin (Epistomolojik)  dilin kök bilimi yani bir kelimenin nereden geldiği araştırılıyor. Bakıldığında fiziksel bir iş üretimi söz konusu değil fakat katılımcılara sanatın kavramsal diline dair yeni düşünceler  katmakta  olduğu düşüncesindeyim. Ayrıca bu kadar köklü geçmişe sahip olmasını  da buna bağlıyorum .Bence herkesin hayatında bir kez gitmesini ve ortamı görmesi gerektiğini de düşünmekteyim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder